Wandelen langs de Kromme Rijn

 

 

 

 

Maandag 10 juni ,Tweede Pinksterdag, wandelen wij een deel van de Kromme Rijnpad.  Het Kromme Rijnpad, in in 2015 gekozen tot de mooiste wandelroute van Midden-Nederland. Deze prachtige wandelroute loopt over het oude jaagpad, smal en grillig als de rivier. Bj het wandelen van deze route treden wij  het voetspoor van de Romeinen. De Romeinen liepen hier vroeger om voortdurend de overkant in de gaten te houden.
Op deze wandelroute moet het vroeger een drukte van jewelste zijn geweest. Monniken, priesters en andere geestelijken die liepen van Wijk bij Duurstede naar Utrecht en vice versa. De rivier werd toentertijd al druk bevaren door plunderende Noormannen en handelsschepen.

Speciaal voor dit wandelpad heeft de dichter Boudwijn Hansen een gedicht gemaakt, wat precies aansluit bij het gevoel dat je krijgt als je dit historische wandelpad volgt.

Kromme Rijn
Meanderend door agrarisch land
in een oud gebogen lijn
stroomt verleden langs heden
een prachtige Kromme Rijn

Ooit woest en ongetemd
bracht zij hier eens het leven
Nu als een lieflijke stroom
met mens en land verweven

Meld je gauw aan voor deze mooie wandeling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzamelpunt Eetcafé het Molentje,Dorpsstraat 53, 3945 BK Cothen

Datum en tijd: maandag 10 juni van 13.30 – 17.00
Kosten: 
€ 35,00, inbegrepen
- kopje koffie of thee bij ontvangst
- een mooie wandeling van circa 12 km
- twee drankjes bij de borrel (bier, wijn of fris)
- hapjes tijdens de borrel
- begeleiding tijdens de middag: Henny en Mariëlle

Aanmelden kan via   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.